Om Emil Sørensens Eftf. A/S

El-installatør Emil Sørensen lagde i 1916 grundstenen til virksomheden, der i dag hedder Emil Sørensens Eftf. A/S. Emil Sørensen drev virksomheden frem til 1945, hvorefter han overdrog den til to medarbejdere, Sofus Nielsen og Werner Carlsen.

De to nye indehavere viste sig som pionerer indenfor branchen og opnåede at få patenter på flere opfindelser. Sofus Nielsen døde i 1969 og Werner Carlsen drev virksomheden videre sammen med sin søn og kompagnon, Henrik Carlsen. Firmaet og medarbejderne løste gennem årene mange store opgaver i Frederikshavn og opland.

Virksomheden vokser

Da Werner Carlsen i 1986 ønskede at trække sig lidt tilbage, købte den mangeårige medarbejder Søren Selsmark-Larsen sig ind som kompagnon i firmaet.

Efterhånden som firmaet voksede og med virksomhedens placering midt i Frederikshavn by, blev der for lidt plads. I 1987 påbegyndtes byggeriet af den nuværende kontor- og værkstedsbygning beliggende på Knivholtvej 19, 9900 Frederikshavn. I 2003 havde virksomheden et ønske om at udvide sine forretninger, og det resulterede i et opkøb af et af byens andre hæderkronede el-installatørvirksomheder: Jens Munch’s Eftf.  Det køb gav Emil Sørensens Eftf. A/S en tilgang af nye kunder og dygtige medarbejdere, som i dag er én af grundstammerne i virksomheden.

Vi er nu et aktieselskab

Bygningen på Knivholtvej 19 danner fortsat de fysiske rammer om Emil Sørensens Eftf. A/S. En bygning, der trods sine knap 25 år på bagen, fortsat fremstår som en moderne, komfortabel og velholdt arbejdsplads. Mange kunder og ansatte har i tidens løb været forbi Knivholtvej 19, og firma såvel som bygning er kendt af mange.

Søren Selsmark-Larsen blev i 1995 eneejer af Emil Sørensens Eftf. Den 1. januar 2007 blev virksomheden omdannet til et aktieselskab: Emil Sørensens Eftf. A/S