05/10-2015

DET BLIVER EN FANTASTISK JUL I 2015

Frederikshavn får ny juleudsmykning i år, hvor Handels- og virksomhedsforeningen FREDERIK investerer ca. 1,4 millioner kroner i at gøre vores smukke by, Frederikshavn, endnu smukkere. Det gør byen juleklar til alle de lokale kunder, men vil også være med til at trække julehandlende til fra hele Nordjylland, Norge og Göteborg.

belysning

FREDERIK har med “By-projekt Juleudsmykning 2015” skabt en ambitiøs satsning med store visioner.

FREDERIK har indgået en aftale med MK Illumination omkring BYPROJEKT JULEUDSMYKNING 2015, og byens borgmester og kommunaldirektør roser ambitionerne og projektet.

Som projektledere på driften har FREDERIK indgået 10 års aftale med to lokale el-installatører, Lars Hostrup og Emil Sørensens Eftf. A/S, som ligeledes var skaberne af den visionære udsmykning i 2006.

Projektafdelingen inddrages på kommunaldirektørens anbefaling til renovering af trekanter og kurve samt til praktisk hjælp til montering af kunstgran for at forankre byprojektet. Frederikshavn Kommune er behjælpelige med udsendelse af brev til bygningsejere omkring montering af kroge til swags, som resten af året kan anvendes til flag etc. i den LILLE storby.

FREDERIK håber, at byens store satsning fremadrettet vil få flere med på denne udvikling inden for oplevelsesøkonomi med udgangspunkt i facadeudsmykning i årets vigtigste handelsmåned, og oplever allerede nu stor lokal erhvervsmæssig opbakning.

Kort beskrivelse af byens ambitiøse og visionære juleudsmykning

  • Den samlede anskaffelsessum for hele anlægget i 2015 udgør kr. 1.405.000 + moms.
  • Koncept indeholder bl.a. 29 gnistrende swags (kraftige juletræskæder i kunstgran med varmt LED inkl. flash) og stor organic rød julekugle med en diameter på 60 cm.
  • I den midterste del af gågaden udnyttes den eksisterende beplantning, som udsmykkes med istapper i hvid LED med flash 50 og 90 cm.
  • Alukurve genanvendes og udvikles med kunstgang med varmt LED inkl. flash samt stor rød organic julekugle, der er 80 cm i diameter, sammenlagt 60 stk. Kurvene placeres i yderområder af gågaden, Havnegade, ved Arena Nord og i Søndergade uden for gågaden.
  • Alutrekanter/englevinger placeres ved byens indfaldsveje og optimeres med nyt varmt LED-belysning med flash samt kunstgran på kanten.
  • Det skabes otte unikke oplevelsespunkter i byen, og FREDERIK håber på at kunne udvikle denne del af konceptet sammen med byens erhvervsliv i de kommende år.

Her hos Emil Sørensens Eftf. A/S er der glæde og stolthed over at være med til endnu engang at præge udviklingen i Frederikshavn.

Den nye julebelysning bliver tændt for allerførste gang, når FREDERIK holder OPEN BY CHRISTMAS fredag den 27/11 2015, hvor alle butikker holder åbent til kl. 22.00

FREDERIK

Foto: Wizion/ MK Illumination