13/04-2016

Emil Sørensens Eftf. A/S har 100 års jubilæum fredag 15. april.

Dagen markeres med en reception i virksomheden på Knivholtvej 19 fra kl. 13-16.

Firmaet blev grundlagt i 1916 af Emil Sørensen. Det fremgår tydeligt af den gamle kassebog, der stadig er intakt.

Emil Sørensen drev firmaet op igennem tiden med jævnstrømsinstallationer, som senere blev ændret til vekselstrøm, som vi har i dag. To af svendene i firmaet Werner Carlsen og Sofus Nielsen overtog firmaet i 1945. Navnet blev ændret til Emil Sørensens Eftf. Opgaverne var mange, blandt andet servicerede firmaet en stor del af fiskerflåden i Frederikshavn med sendeudstyr, ekkolod og almindelige installationer.

Efter Sofus Nielsen gik bort i 1969, drev Werner Carlsen firmaet videre – først alene og senere blev hans søn, Henrik Carlsen, optaget som kompagnon. Kunderne var byens virksomheder, boligforeninger, private husstande og havnen. Kort inden Werner Carlsens død i 1987 blev Søren Selsmark-Larsen optaget som kompagnon. Henrik og Søren fortsatte i kompagniskab indtil 1995, hvor Henrik trak sig ud af firmaet. I 2007 blev firmaet til et A/S med Søren og Helle Selsmark-Larsen som ejere.

I dag er Emil Sørensens Eftf. A/S stadig et populært el-firma blandt mange industrikunder, virksomheder, institutioner og private kunder.

– Kundernes behov prioriteres højt, og vi forsøger at være på pletten, når et problem opstår. Firmaet beskæftiger i øjeblikket 20 medarbejdere, hvoraf de fleste har været der i en lang årrække og dermed besidder en stor erfaring indenfor el-installationer, datainstallationer PLC-styringer, elevatorservice og industriservice, oplyser Søren Selsmark-Larsen.

Emil Sørensens Eftf. A/S er Salgs- og ServicePartner for Dansikring Direct og Verisure. Firmaet dækker Nordjylland fra Skagen til Hobro og over til Thyborøn med tyverialarmer, tekniske alarmer, adgangskontrol og videoovervågning.

Ved receptionen på fredag er alle kunder, leverandører, forretningsforbindelser, venner og bekendte af huset inviteret til nogle hyggelige timer på Knivholtvej 19 sammen med de to ejere og alle medarbejdere.

Kilde: kanalfrederikshavn.dk

Fotos af Michael Pennerup, Kanal Frederikshavn